Σύντομα 1,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson στην Ελλάδα

Δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα από 1ης Απριλίου σε Ελληνικό και Περιστέρι

Σύντομα 1,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson στην Ελλάδα

Περισσότερε από 2,8 εκατ. δόσεις εμβολίων θα έρθουν το επόμενο τρίμηνο στη χώρα μας, περιλαμβανομένων των πρώτων εμβολίων της Johnson & Johnson, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο Μ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στο χονοδιάγραμμα παραλλαβής σημειώνοντας πως το επόμενο τρίμηνο η Pfizer θα παραδώσει 1,1 εκατ. δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις και η Johnson & Johnson 1,2 εκατ. δόσεις. Σημειώνεται πως το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι το πρώτο μονοδοσικό εμβόλιο που έχει εγκριθεί για χρήση στην Ε.Ε.

Ο γενικός γραμματέας ανακοίνωσε επίσης πως θα λειτουργήσουν δύο νέα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα από την 1η Απριλίου, στο κέντρο ξιφασκίας στο Ελληνικό και το κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου. Επίσης θα προστεθούν 272 νέα εμβολιαστικά κέντρα και συνολικά θα φτάσουν τα 1.073.

ήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός των μεταμοσχευμένων, των ατόμων που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση και των αιμοκαθαιρόμενων στα νοσοκομεία ή τις κλινικές που έχουν σχέση με τις θεραπείες τους και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Μαρτίου. Επίσης 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί εφαρμογή που θα μπορούν οι πολίτες να καταθέσουν αίτηση για ένταξη στην ομάδα Α νοσημάτων υψηλού κινδύνου.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι στις περιπτώσεις που κάποιος πάσχει από συγκεκριμένα νοσήματα τα οποία εντάσσονται στην ομάδα Α, αλλά είναι εκτός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τότε ο θεράπων γιατρός συμπληρώνοντας αίτηση στο emvolio.gov.gr για τον συγκεκριμένο ασθενή με τη διάγνωση και τη φαρμακευτική αγωγή, θα μπορεί να καταστεί δικαιούχος.

Στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών και αρχές Απριλίου θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού τα άτομα ηλικίας 65-69 ετών. Μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος του μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ