Νέα αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών στις ΜΕΘ λόγω κορονοϊού

Στο «βαθύ κόκκινο» Κάλυμνος και Εύοσμος

Νέα αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών στις ΜΕΘ λόγω κορονοϊού

Στους 28 ανέρχεται ο αριθμός των νέων θανάτων από τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι1.460, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 177.494 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.615 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.249 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταιδιασωληνωμένοιείναι325(67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι70έτη. To 88.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ1.267ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 277 (ημερήσια μεταβολή +53.04%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 223 ασθενείς.

Στο μεταξύ, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσεται από αύριο στις 6 το πρωί μέχρι και την 1η Μαρτίου ο Δήμος Καλυμνίων κι ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας. Στο ίδιο επίπεδο παραμένουν οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην της Σκύρου), ο Δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, όπου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου εντάσσονται πλέον η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, ο Δήμος Θάσου, όλη η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων), ο Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, οι Δήμοι Κορίνθου και Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς και ο Δήμος Ζίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Δεν παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο Δήμο Θήρας, στο Δήμο Αγίου Νικολάου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, στον Δήμο Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και στο Δήμο Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ