Η «Μήδεια» φεύγει τα προβλήματα μένουν

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία - Συνδρομή του στρατού στην προσπάθεια αποκατάστασης βλαβών – Προσοχή στον παγετό

Η «Μήδεια» φεύγει τα προβλήματα μένουν

Νέα τεχνική σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιείται σήμερα το πρωί υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς η κακοκαιρία υποχωρεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αλλά τα προβλήματα παραμένουν.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται με συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, του γενικού γραμματέα υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιου Καραγιάννη, του Διευθυντή Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγου Ιωάννη Παπαναγνώστου, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιου Μάνου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιου Τόσιου.

Σκοπός της σύσκεψης είναι η αποτίμηση της πορείας αποκατάστασης των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αττική, σε συνέχεια της ενεργοποίησης Πολιτικής Προστασίας και Στρατού για την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής, καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης. Στη σύσκεψη θα λάβουν, επίσης, μέρος ο γενικός διευθυντής συντονισμού της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, καθώς και εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ήδη από χθες το βράδυ, συνεργεία του στρατού, καθώς και μονάδες της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Ελευσίνα, την Πάτρα, την Λαμία και τη Λάρισα, ξεκίνησαν το έργο της αποκατάστασης του μεγάλου προβλήματος της ηλεκτροδότησης στην Αττική, όπου 29 γειτονιές βυθίστηκαν στο σκοτάδι.

Η κακοκαιρία άφησε πίσω της τρεις νεκρούς, δύο στην Εύβοια και έναν στην Κρήτη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί ο Διόνυσος λόγω των εκτεταμένων προβλημάτων ηλεκτροδότησης. Σε όλη τη χώρα υπολογίζεται πως 250.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ στην Αττική το πρόβλημα εντάθηκε το βράδυ της Τρίτης λόγω βλάβης σε μετασχηματιστή μέσης τάσης.

Σε πολλές περιοχές της Αττικής αναφέρθηκαν προβλήματα υδροδότησης λόγω βλαβών στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.

Για πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Αθηνών-Λαμίας από τις 4 το πρωί σήμερα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η "Νέα Οδός", η εταιρεία λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου.

Στην Αθήνα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στο τμήμα Ειρήνη - Κηφισιά.

Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από σήμερα, ωστόσο οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, λόγω του πάγου που έχει συσσωρευτεί στα πεζοδρόμια και τους δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ