Η «Μήδεια» έκλεισε την εθνική οδό - Προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας

Η «Μήδεια» έκλεισε την εθνική οδό - Προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας

Κλειστή είναι η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη έως και τη Λαμία λόγω της κακοκαιρίας, η οποία από τις πρώτες πρωινές ώρες έφτασε και στην περιοχή της Αττικής.

Χιονισμένο είναι το μεγαλύτερο μέρος των βορείων προαστίων της Αθήνας, ενώ στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου λίγο αργότερα. Οσα οχήματα κινούνται στο ρεύμα ανόδου της εθνικής οδού υποχρεώνονται σε αναστροφή στο ύψος του κόμβου Καλυφτάκη με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ουρά περίπου 2 χιλιομέτρων στο συγκεκριμένο σημείο.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 9 και 10 μποφόρ. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας για Μαρμάρι και Κυκλάδες. Κλειστό είναι, επίσης, το λιμάνι του Λαυρίου και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα -Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Καβάλα- Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές και τροποποποιήσεις των δρομολογίων.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν οι Σποράδες ενώ προβλήματα αναφέρονται σε διάφορα σημεία της χώρας και κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και στη Δυτική Ελλάδα. Στην Αττική και μετά από εντολή της Περιφέρειας κλειστά θα μείνουν σήμερα και τα σχολεία της ειδικής αγωγής (τα οποία έχουν εξαιρεθεί από την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ