Ένας στους πέντε λέει «όχι» στο εμβόλιο του κορονοϊού

Ένας στους πέντε λέει «όχι» στο εμβόλιο του κορονοϊού

Στο 20% ανέρχεται το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνει πως μπορεί να μην κάνει ή οπωσδήποτε δεν θα κάνει το εμβόλιο για την προστασία από τον κορονοϊό.

Η σχετική έρευνα της FocusBari (διεξήχθη στις 9-10 Φεβρουαρίου) για το ποσοστό των εμβολιασμών επιβεβαιώνει τα στοιχεία που ανακοινώνονται καθημερινά, καθώς ποσοστό 3% δηλώνει πως έχι ήδη κάνει το εμβόλιο.

Το ποσοστό εκείνων που λένε πως θα κάνουν το εμβόλιο βρίσκεται στο 31%, ενώ στην γκρίζα ζώνη τους «ίσως ναι» «ίσως όχι» βρίσκεται το 43%, ενώ στην αντίστοιχη έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί στις 26-28 Ιανουαρίου το ποσοστό ήταν 41%.

Αντίθετα, σταθερά στο 20% βρίσκεται το ποσοστό εκείνων που λένε =σίγουρα όχι ή μάλλον όχι στο εμβόλιο.

Ανάμεσα σε 24 χώρες και σύμφωνα με στοιχεία του YouGov. σημειώνει η FocusBari, η Ελλάδα είναι η προτελευταία στο ποσοστό εκείνων που στέκονται αρνητικά στην προοπτική του εμβολιασμού. Τα υψηλότερα ποσοστά άρνησης βρίσκονται στη Γαλλία και την Πολωνία με 38% και 37%, ενώ στη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ το ποσοστό είναι 27%. Η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό αρνητικών διαθέσεων έναντι του εμβολίου είναι η Κίνα με ποσοστό 15%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ