Επιτάχυνση των εμβολιασμών επιδιώκει η Ε.Ε.

Επιτάχυνση των εμβολιασμών επιδιώκει η Ε.Ε.

Απόλυτη προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών, τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στην επιστολή πρόσκλησης προς τους ηγέτες των κρατών για την τηλεδιάσκεψη της 21ης Ιανουαρίου με θέμα τον κορονοϊό.

«Θα ήθελα να σας προσκαλέσω στην επόμενη τηλεδιάσκεψη για την καταπολέμηση της COVID-19 την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 18.00. Τα ποσοστά μόλυνσης σε όλη την Ευρώπη και η εμφάνιση νέων, πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του ιού απαιτούν τη μέγιστη προσοχή», αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ και προσθέτει ότι «η προοπτική των εμβολιασμών είναι ενθαρρυντική, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την επαγρύπνησή μας και να συνεχίσουμε τη προσέγγιση του ελέγχου και της ανίχνευσης, επιτρέποντας παράλληλα τις διασυνοριακές μετακινήσεις της ΕΕ».

Παράλληλα, ο Σαρλ Μισέλ επισημαίνει ότι «προκειμένου να διασφαλιστεί καλύτερος συντονισμός, θα ήθελα να ανταλλάξουμε απόψεις για τις βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται στα κράτη μέλη και να συζητήσουμε τις προοπτικές για τις επόμενες εβδομάδες».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κομισιόν επιδιώκει τη δέσμευση των κρατών-μελών ώστε να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού τους έως το καλοκαίρι. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου τα κράτη-μέλη θα έχουν αποφασίσει σε ένα κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα μπορεί να αντικαταστήσει την υποχρέωση διενέργειας τεστ ή τον κατ' οίκον περιορισμό μετά από ταξίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ