Ηλεκτρονικό κουδούνι σήμερα για γυμνάσια, λύκεια - Επιφυλάξεις επιστημόνων αλλά και αισιοδοξία

Ηλεκτρονικό κουδούνι σήμερα για γυμνάσια, λύκεια - Επιφυλάξεις επιστημόνων αλλά και αισιοδοξία

Την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης αρχίζουν σήμερα τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας, ενώ τη Δευτέρα ξεκινούν δια ζώσης τα μαθήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν κανονικά σε όλες τις περιοχές της χώρας, ακόμα και σε εκείνες που παρουσιάζουν μεγάλη επιβάρυνση από τον κορονοϊό.

Παράλληλα, σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να καταλήξει στην εισήγησή της προς την κυβέρνησης σχετικά με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, ενώ επιστήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους της επιστροφής του Click & Collect ταυτόχρονα με το άνοιγμα των σχολείων.

Την Πέμπτη ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστήριξε πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το ΕΣΥ θα οδηγηθεί σε κατάρρευση στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ δέκα ημέρες νωρίτερα η πληρότητα στις ΜΕΘ θα έχει φτάσει το 80%.

Στο μεταξύ, μια θετική εξέλιξη καταγράφεται από την τακτική ενημέρωση του ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), όπου η Κρήτη, τα Ιόνια, η Ήπειρος, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες εμφανίζουν σαφώς καλύτερη εικόνα σχεδόν με το σύνολο της Ευρώπης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συγκεκριμένες περιοχές, μαζί με μία περιφέρεια στη νότια Νορβηγία και τη Γροιλανδία, είναι οι μόνες σε όλη την ήπειρο με σημαντική ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ