Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στην ηγετική ομάδα

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου από τον Γ. Λαγό - Καθυστερεί η ανακοίνωση των ποινών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στην ηγετική ομάδα

Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά για οκτώ άτομα - Η κρίση του δικαστηρίου για το αν συντρέχουν λόγοι για την αναγνώριση ελαφρυντικών

Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Η καθοριστική απόφαση του δικαστηρίου μετά την ετυμηγορία του επί της ενοχής ανακοινώθηκε, από την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη

Συγκεκριμένα, η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που ανακοινώθηκε, εξαιρεί από κάθε ελαφρυντική περίσταση όλους τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή.

Ωστόσο, αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά για οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων οι: Μπούκουρας, Μίχος, Αρβανίτης, Δήμου και Σκάλκος.

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου υπέβαλε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψης του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του. Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε τον λόγο από το δικαστήριο, ενώ είχαν ήδη εκφωνηθεί τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν σε κατηγορούμενους, πλην της ηγετικής ομάδας τη Χρυσής Αυγής.

«Θεωρώ ότι υπήρχε προκατάληψη στο πρόσωπό μου και παρεμβάσεις άμεσες και έμμεσες και από τον πρωθυπουργό της χώρας, που σας πίεσαν. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου. Σε λίγο θα προσέλθει ο συνήγορος κύριος Κωνσταντίνος Πλεύρης για να αναπτύξει το αίτημά μου», ανέφερε ο Γ. Λαγός.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα προκειμένου να προσέλθει ο διορισθείς από τον κ. Λαγό συνήγορος Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος είναι καθ' οδόν, όπως αναφέρθηκε.

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση της Εισαγγελέας επί των ποινών και αμέσως μετά ακολουθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης

Το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ