Υπουργείο Παιδείας: Απάντηση στις καταλήψεις με τηλεκπαίδευση και μάθημα τα Σάββατα

Υπουργείο Παιδείας: Απάντηση στις καταλήψεις με τηλεκπαίδευση και μάθημα τα Σάββατα

Όλες οι χαμένες ώρες θα καλυφθούν με διδασκαλία στην περίοδο γιορτών και αργιών, τονίζει σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ ξεκινά υποχρεωτικά τηλεκπαίδευση για όσα σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη.

Αναλυτικά στη δήλωσή της η υπουργός επισημαίνει πως όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

Επίσης, από αύριο Πέμπτη και στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

«Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση» κατέληξε η υπουργός. Εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα βρίσκονται υπό κατάληψη περίπου 700 σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ