Στον ρυθμό των μέτρων για τον κορονοϊό η Αττική

Ρυθμίσεις για την τηλεργασία εντός της ημέρας

Στον ρυθμό των μέτρων για τον κορονοϊό η Αττική

Σε ισχύ τέθηκαν από τις 6 το πρωί της Δευτέρας τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθώς η Περιφέρεια βρίσκεται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη με 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Εντός της ημέρας αναμένεται η ρύθμιση με την οποία θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της τηλεργασίας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με όσα είπε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς η τηλεργασία θα εφαρμόζεται στο 40% του προσωπικού στις δημόσιες υπηρεσίες και στον ιδιωτικό τομέα -με την προϋπόθεση αυτό να είναι εφικτό από τη φύση της εργασίας- ενώ στο δημόσιο η προσέλευση των εργαζομένων θα γίνεται σε τρία στάδια, στις 7, 8 και 9 το πρωί.

Επίσης:

  • Θεσπίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Αναστέλλονται όλες οι συναυλίες, τόσο σε ανοιχτούς, όσο και σε κλειστούς χώρους.
  • Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.
  • Θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 άτομα σε τελετές όπως γάμοι βαπτίσεις και κηδείες.

Για τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή είναι 65 ετών και άνω, συστήνεται:

  • Nα περιορίσουν τις επόμενες 14 ημέρες τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες λαμβάνοντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας,
  • Nα αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος,
  • Nα αποφεύγουν τις μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επιπλέον, για την Αττική αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, π.χ. μετανάστες, σε ξενοδοχεία καραντίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ