Ως τα μεσάνυχτα τα καταστήματα εστίασης και στην Αττική - Μέτρα τύπου Πόρου σε Πάρο, Αντίπαρο

Ενεργοποιείται το 112

Ως τα μεσάνυχτα τα καταστήματα εστίασης και στην Αττική - Μέτρα τύπου Πόρου σε Πάρο, Αντίπαρο

Επεκτείνεται και στην Αττική το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης (μπαρ, εστιατόρια κ.τ.λ.) από τις 7 το πρωί ως και τα μεσάνυχτα, από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Αυγούστου και για το διάστημα ως τις 24 Αυγούστου.

Σε σημερινές του ανακοινώσεις ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές και ως τις 24 Αυγούστου ισχύει περιορισμός 50 ατόμων στις συναθροίσεις με την εξαίρεση χώρων όπως κινηματογράφοι και εστιατόρια.

Ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης:

  • Το ωράριο στα καταστήματα εστίασης (μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης κ.τ.λ) στην Περιφέρεια Αττικής θα περιορίζεται από τις 7 το πρωί ως τα μεσάνυχτα για το διάστημα ως τις 24 Αυγούστου. Το μέτρο ισχύει για το σύνολο της Περιφέρειας που περιλαμβάνει τόσο τα νησιά του Αργοσαρωνικού όσο και για τα Κύθηρα.
  • Στην Πάρο και την Αντίπαρο τίθενται σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Δεκαπενταύγουστου και ως τις 24 Αυγύστου η αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης και συνάθροισης άνω των 9 ατόμων σε κάθε χώρο. Στους χώρους εστίασης θα επιτρέπεται η παρουσία ως και 4 ατόμων ανά τραπέζι ή 6 ατόμων αν πρόκειται για συγγενείς α' βαθμού, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κάθε χώρο. Για τον Πόρο ανακοίνωσε επέκταση ως τις 24 Αυγούστου των επιπρόσθετων μέτρων, ενώ ο υφυπουργός ευχαρίστησε τους κατοίκους του νησιού για τη συνεργασία τους.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές μεταναστών.
  • Υποχρεωτική υποβολή σε εργαστηριακό έλεγχο όσων επιστρέφουν από άδεια και εργάζονται σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, στρατόπεδα και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Το κόστος του ελέγχου θα καλύπτεται από τους εργοδότες.
  • Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία ως τις 31/8.
  • Κινητοποίηση λιμενικού για τήρηση των μέτρων στα πλοία

Ο Ν. Χαρδαλιάς διατύπωσε αυστηρή σύσταση για γενικευμένη σύσταση για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους επιστρέφουν από διακοπές σε επιδημιολογικά επιβαρυμένα μέρη. Πρόσθεσε επίσης πως θα ενεργοποιηθεί πανελλαδικά αλλά και περιοχικά το 112 με μηνύματα για την προστασία από τον κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ