Περσείδες: Απόψε η θεαματική βροχή αστεριών στον ουρανό

Περσείδες: Απόψε η θεαματική βροχή αστεριών στον ουρανό

Οι Περσείδες είναι εντυπωσιακές βροχές διαττόντων, καθώς τα "πεφταστέρια" τους είναι γρήγορα και φωτεινά

Οι διάττοντες Περσείδες, η πιο θεαματική θερινή βροχή από "πεφταστέρια", θα κορυφωθούν και φέτος στην καρδιά του καλοκαιριού, συγκεκριμένα απόψε και αύριο το βράδυ, στον νυχτερινό ουρανό της χώρας μας και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου.

Οι Περσείδες είναι εντυπωσιακές βροχές διαττόντων, καθώς τα "πεφταστέρια" τους είναι γρήγορα και φωτεινά, διαθέτοντας συνήθως μακριές πύρινες "ουρές". Σύμφωνα με τη NASA, οι Περσείδες "δίνουν" περισσότερα φωτεινά μετέωρα από κάθε άλλη βροχή διαττόντων μέσα στο έτος. Το ρεκόρ τους ήταν το 1993, όταν είχαν καταγραφεί περίπου 300 μετέωρα την ώρα.

Τα μετέωρα αρχίζουν να πέφτουν αραιά περίπου από τις 17 Ιουλίου, πυκνώνουν σταδιακά και διαρκούν έως τις 24 Αυγούστου. Το "σόου" αρχίζει λίγο μετά τη δύση του ήλιου, αλλά όσο πιο κοντά στην ώρα που χαράζει, τόσο πιθανότερο είναι να δει κανείς με γυμνά μάτια τα συγκεκριμένα "πεφταστέρια" οπουδήποτε στον ουρανό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να δει κανείς μία βροχή διαττόντων, είναι -εκτός από την υπομονή- το οπτικό πεδίο του να περιλαμβάνει ένα όσο γίνεται μεγαλύτερο τμήμα σκοτεινού ουρανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ