Σταθερά πάνω από 20 τα ντόπια κρούσματα - Επιστροφή Χαρδαλιά στην ενημέρωση

Σταθερά πάνω από 20 τα ντόπια κρούσματα - Επιστροφή Χαρδαλιά στην ενημέρωση

Συνολικά 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα ανακοινώθηκαν σήμερα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας

. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3939, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

1069 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2035 (51.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ανακοίνωσε πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα πραγματοποιεί ενημέρωση για την πορεία ελέγχου της πανδημίας κάθε Τρίτη στις 6 το απόγευμα.

«Η κυβέρνηση αξιολογεί καθημερινά την εξέλιξη της πανδημίας. Εντείνει τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά επιμένει στην καταπολέμηση του κυριότερου εχθρού: Που είναι ο εφησυχασμός. Η χαλάρωση που οδηγεί στα απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού. Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη εντείνει τους ελέγχους και θα τους πυκνώσουν ακόμη περισσότερο. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, σύσκεψη συναρμόδιων Υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων. Είναι ανάγκη -όπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι για να μην βρεθούμε αντιμέτωποι, με ένα δεύτερο κύμα, είναι επιτακτική ανάγκη, να τηρούνται αυτά τα οποία έχουμε καθορίσει ως απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας» υπογράμμισε ο Στ. Πέτσας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι επισπεύδεται η επανέναρξη των πτήσεων από τη Σουηδία, οι οποίες εκκινούν εκ νέου από τις 20 Ιουλίου, αντί στις 22 Ιουλίου όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ