Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου το μεσημέρι λόγω κορονοϊού

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου το μεσημέρι λόγω κορονοϊού

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση.

Το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στις 12:30 το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στη διευρυμένη θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού 'Εργου Ακης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Καθηγητής της Επιστήμης των Δεδομένων και Λειτουργιών Κίμωνας Δρακόπουλος.

Ο Ν. Χαρδαλιάς θα παρουσιάσει το σχέδιο για την κατανομή δυνάμεων από όλα τα Σώματα, ενώ ο Κ. Δρακόπουλος θα παρουσιάσει στοιχεία σχετικά με το σύστημα στοχευμένης δειγματοληψίας.

Η ανησυχία της κυβέρνησης για την πορεία της πανδημίας είναι έκδηλη καθώς την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 50 νέα κρούσματα από τα οποία τα 24 είναι εισαγόμενα, ενώ την Τετάρτη είχαν ανακοινωθεί συνολικά 33 κρούσματα από τα οποία τα 21 είχαν επίσης εντοπιστεί στα σημεία εισόδου στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ