Πιάνουν δουλειά τα συνεργεία για τις πεζοδρομήσεις στο κέντρο

Πιάνουν δουλειά τα συνεργεία για τις πεζοδρομήσεις στο κέντρο

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στο κέντρο της Αθήνας στη βάση των ανακοινώσεων που έχει κάνει ο Κώστας Μπακογιάννης.

Χθες ο δήμαρχος της πρωτεύουσας παρουσίασε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής το σχέδιο για τον λεγόμενο Μεγάλο Περίπατο, που περιλαμβάνει εκτενείς πεζοδρομήσεις και ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων. Με τις παρεμβάσεις, 50.000 τετραγωνικά μέτρα δημοσίου χώρου αποδίδονται σε κατοίκους και επισκέπτες και δημιουργούν φιλικές προς τους πεζούς διαδρομές μήκους περίπου 7 χιλιομέτρων.

Στο υφιστάμενο δίκτυο πεζοδρόμων του κέντρου θα προστεθούν η περιοχή της Πλάκας, το Εμπορικό Τρίγωνο και τις οδούς και λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Όλγας, Ηρώδου Αττικού, Βασιλίσσης Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αθηνάς, Μητροπόλεως και Ερμού. Στο σχέδιο περιλαμβάνεται και το τμήμα της Πατησίων από την Πανεπιστημίου ως την πλατεία Αιγύπτου, συμπεριλαμβάνοντας και την περιοχή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Σύμφωνα με τον Κ. Μπακογιάννη η αρχή θα γίνει με ήπιες παρεμβάσεις, όπως σήμανση στα οδοστρώματα και εγκατάσταση εξοπλισμού όπως παγκάκια και ζαρντινιέρες. Οι κύριες παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο με προοπτική το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, να έχει ολοκληρωθεί έως το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ