Οριστικό: Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία την 1η Ιουνίου

Ανοίγουν επίσης, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί και όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής

Οριστικό: Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία την 1η Ιουνίου

Αύριο  θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με  την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων με όλες τις ενδείξεις να κάνουν λόγο για εφαρμογή των ρυθμίσεων που είναι ήδη εν ισχύ για τα γυμνάσια και τα λύκεια.

«Η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα λύκεια είναι θετική» δήλωσε κατά την ενημέρωση της Κυριακής ο λοιμωξιολόγος κ. Χατζηγεωργίου, ενώ νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προαναγγείλει την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων την 1η Ιουνίου. «Αυτή τη στιγμή τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε για άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων. Είναι καλό για τα παιδιά μας. Δεν μπορεί να είναι έξι μήνες μακριά από τα σχολεία. Η σταδιακή, με προσοχή, με κανόνες, επιστροφή τους στη σχολική διαδικασία μόνο καλό έχει να επιφέρει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αργά το απόγευμα εκδόθηκε ανακοίνωση από το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου, επιβεβαιώνοντας ότι θα ανοίξουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί και οι μονάδες ειδικής αγωγής από την 1η Ιουνίου.

Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αύριο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στην οποία παρούσα θα είναι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με όσα είχε αναγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατά την παρουσίαση της πρώτης φάσης επιστροφής στην κανονικότητα, τα δημοτικά θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου και θα ολοκληρώσουν τη σχολική χρονιά στις 30 Ιουνίου, ενώ αναμένεται να επαναλειτουργήσουν νωρίτερα από το καθιερωμένο και κατά πάσα πιθανότητα την 1η Σεπτεμβρίου.

Αναμένεται να εφαρμοστεί και στα δημοτικά ο διαχωρισμός των τμημάτων σε υπο-τμήματα με όχι περισσότερα από 15 μαθητές το καθένα και με εκ περιτροπής προσέλευση στο σχολείο, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή για το ένα υπο-τμήμα και Τρίτη – Πέμπτη το άλλο, με εναλλαγή της σειράς κάθε εβδομάδα.

Για τα ολιγομελή τμήματα με όχι περισσότερο από 15 άτομα προβλέπεται η καθημερινή τους κανονική λειτουργία.

Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στις αυλές, ενώ απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ