Ένας θάνατος και δέκα ακόμα κρούσματα του κορονοϊού

Δηλώσεις Χαρδαλιά για την άρση των περιορισμών

Ένας θάνατος και δέκα ακόμα κρούσματα του κορονοϊού

Σε 156 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς σήμερα κατέληξε ένας ακόμα ασθενής.

Σήμερα ανακοινώθηκαν επίσης δέκα νέα κρούσματα που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 2.770. Παραμένουν διασωληνωμένοι 24 ασθενείς, ενώ 90 έχουν εξέλθει των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 116.233 δείγματα.

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως αν δεν προσέξουμε και αυξηθούν τα κρούσματα στις ΜΕΘ θα πρέπει όλα να τεθούν υπό επανεξέταση, από τα μέτρα προστασίας μέχρι τον κλιματισμό.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη. Ο υφυπουργός διευκρίνισε πως η Λευκάδα θεωρείται νησιωτική περιοχή.

Επίσης στις 18 Μαΐου ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι και ζωολογικοί κήποι, ενώ στις 25 Μαΐου θα επιτραπεί η μετάβαση στο σύνολο των νησιών.

Σχετικά με τις παραλίες ο Ν. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως 515 οργανωμένες παραλίες επαναλειτουργούν το Σάββατο, ενώ η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες έχει οριστεί στα 4 μέτρα. Στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως μπαρ και κυλικεία που λειτουργούν στις παραλίες θα παρέχεται μόνο φαγητό και ποτό σε πακέτο με την ελάχιστη απόσταση των πελατών στο 1,5 μέτρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ