Στους 150 οι θάνατοι από τον κορονοϊό

Στους 150 οι θάνατοι από τον κορονοϊό

Δύο νέοι θάνατοι, συμπεριλαμβανομένου εκείνου του Δημήτρη Κρεμαστινού, ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 13 νέα κρούσματα του ιού, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.691, με το 55,5% να αφορά άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 603 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 1349 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 32 άτομα, ενώ έχουν εξέλθει των μονάδων εντατικής θεραπείας 85 ασθενείς. Έχουν ληφθεί συνολικά 94.291 δείγματα.

Ο καθηγητής Σωτ. Τσιόδρας ανέφερε πως στους σημερινούς θανάτους περιλαμβάνεται ο Δημήτρης Κρεμαστινός, «ένας διαπρεπής επιστήμονας ένας ακούρσταος δάσκαλος ένας αξιοπρεπής πολιτικός που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στον χώρο της Υγείας».

Η πορεία της επιδημίας θα εξαρτηθεί από την εθελούσια συμμόρφωση στα μέτρα, τόνισε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εξέφρασε και εκείνος τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού και τόνισε πως τα πρώτα 24ωρα της νέας φάσης δείχνουν την ωριμότητα και ετοιμότητα της ελληνικής κοινωνίας που επιδεικνύει αξιέπαινη σοβαρότητα. Δυο συλλήψεις για παράνομη λειτουργία καταστημάτων με τραπεζοκαθίσματα πραγματοποιήθηκαν χθες στην Αθήνα. Συνολικά τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν διαπιστωθεί 18 παραβάσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 19 συλλήψεις. Πραγματοποιήθηκαν επίσης 414 παραβάσεις για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις, η κίνηση μεταξύ νομών στην ηπειρωτική Ελλάδα επιτρέπεται για πολύ συγκεκριμένους λόγους (τροφοδοσία, λόγους υγείας, επαγγελματική απασχόληση). «Στις 18 Μαϊου, αν όλα πάνε καλά, θα είναι δυνατή η μετακίνηση χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς και σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα», τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ