Έξι νέα κρούσματα από τον κορονοϊό - 146 οι συνολικοί θάνατοι

Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για μετά τα μεσάνυχτα

Έξι νέα κρούσματα από τον κορονοϊό - 146 οι συνολικοί θάνατοι

Σε 2.632 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα.

Σήμερα ανακοινώθηκαν δύο θάνατοι που ανεβάζουν τον συνολικό απολογισμό σε 146 απώλειες, ενώ τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε έξι.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 35 άτομα, ενώ έχουν εξέλθει των ΜΕΘ 81 ασθενείς, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε από την πλευρά του πως η κατάσταση θα αξιολογείται διαρκώς καθώς η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης δεν σημαίνει πως έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο. «Όπου χρειάζεται να παίρνουμε μέτρα θα το κάνουμε», συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.

«Μόνο τηρώντας τα μέτρα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με σιγουριά στα επόμενα στάδια», ανέφερε. Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους άνω των 65 ετών αλλά σύσταση να μετακινούνται όσο το δυνατόν λιγότερο. Ούτε ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα, απλά ζητήθηκε η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων. Η σύσταση δεν συνδέεται με επιβολή προστίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ