Στα 10 εκατ. τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις

Τι δείχνει ο σχεδόν τελικός απολογισμός των ελέγχων της ΕΛΑΣ

Στα 10  εκατ. τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις

Περισσότερες από 1.500 κλήσεις την ημέρα έκοβαν οι αστυνομικοί στη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων σε όλη την επικράτεια.

Συνολικά και μέχρι τις 3 το μεσημέρι σήμερα, ο απολογισμός του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφερε 62.243 περιπτώσεις για άσκοπες μετακινήσεις, σε καθεμία από τις οποίες επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Συνολικά και από τις 24 Μαρτίου, όταν άρχισαν να βεβαιώνονται οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, τα πρόστιμα διαμορφώθηκαν σε 9,33 εκατ. ευρώ, ποσό που σύμφωνα με την κυβέρνηση διατίθεται για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σημειώνεται πως στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται και τα «300άρια», δηλαδή το αυξημένο πρόστιμο που προβλεπόταν για τις ημέρες του Πάσχα αλλά και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς για όσους επιχείρησαν να κινηθούν εκτός της περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας τους. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχουν «κοπεί περισσότερα από 1.500 πρόστιμα των 300 ευρώ για τη συγκεκριμένη παράβαση, ενώ σε περίπου 1.000 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Επίσης, από την αρχή των μέτρων που είχαν επιβληθεί στις 12 Μαρτίου σχετικά με το κλείσιμο καταστημάτων, διαπιστώθηκαν 562 παραβάσεις για τις οποίες συνελήφθησαν 540 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ