Σε στάση εργασίας προχωρούν οι οικοδόμοι

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι οικοδόμοι

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την Τρίτη 28 Απριλίου οι οικοδόμοι  διεκδικώντας την ένταξη άνεργων συναδέλφων τους στο πρόγραμμα επιδότησης των 800 ευρώ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την Τρίτη 28 Απριλίου οι οικοδόμοι στα Χανιά, διεκδικώντας την ένταξη άνεργων συναδέλφων τους στο πρόγραμμα επιδότησης των 800 ευρώ, ως μέτρο ανακούφισης από τις συνέπειες της πανδημίας.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων νομού Χανίων επισημαίνονται τα εξής:

«Την Τρίτη 21 Απρίλη εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις που απαιτούνται έτσι ώστε να λάβουν οι οικοδόμοι, δασεργάτες κ.ά., τα 800 ευρώ λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη, ώστε να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους και να λάβουν τα 800 ευρώ. Ο τρόπος υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης αναμένεται να καθοριστεί και να ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας με νέα ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε όλους τους συναδέλφους να απευθύνονται στο συνδικάτο μας (6944764812) για καλύτερη ενημέρωση.

Η ένταξη χιλιάδων οικοδόμων και άλλων εργαζομένων του κλάδου στην ενίσχυση των 800 ευρώ, λόγω των συνεπειών του κορονοϊού, ήρθε μετά από μεγάλη πίεση και παρεμβάσεις που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία μας και τα συνδικάτα στα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και σε αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα.

Αν δεν είχαμε ενεργήσει αποφασιστικά πολύ μικρό μέρος των συναδέλφων θα δικαιούνταν τα 800 ευρώ, όπως αρχικά είχε καθορίσει η κυβέρνηση στις αρχές της πανδημίας.

Δε συμβιβαστήκαμε με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις γι΄ αυτό σήμερα έχουμε καταφέρει να γίνουν δικαιούχοι των 800 ευρώ πολλές χιλιάδες οικοδόμοι.

Δε σταματάμε τον αγώνα και τη διεκδίκηση. Έχουν μείνει έξω από τη στήριξη των 800 ευρώ άνεργοι οικοδόμοι που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, οικοδόμοι που δούλευαν στα κοινωφελή προγράμματα και τώρα έχουν μείνει άνεργοι χωρίς δικαίωμα επιδότησης ανεργίας, οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αρχαιολογικά σκάμματα.

Για όλους αυτούς που μένουν χωρίς καμία στήριξη η Ομοσπονδία μας έχει ήδη κάνει παρέμβαση προς το υπουργείο Εργασίας με αίτημα την ένταξή τους στη στήριξη των 800 ευρώ.

Εν όψει της απεργίας της Πρωτομαγιάς, η Ομοσπονδίας μαζί και το συνδικάτο μας, προγραμματίζουμε την Τρίτη 28 Απρίλη, μέρα Πανελλαδικής δράσης, παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς.

Την Τρίτη 28 Απρίλη καλούμε σε στάση εργασίας μέσα στους χώρους δουλειάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ