156 επιπλέον κρούσματα του κορονοϊού και 121 νεκροί

156 επιπλέον κρούσματα του κορονοϊού και 121 νεκροί

Στους 121 ανέρχονται οι θάνατοι στη χώρα μας από τον κορονοϊό, ενώ τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 2.401 με 150 να προέρχονται από τη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Στη σημερινή ενημέρωση ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε επίσης πως ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ανέρχεται σε 59, ενώ 46 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά σήμερα ανακοινώθηκαν 156 κρούσματα και αν δεν υπήρχε η στο Κρανίδι θα μιλούσαμε, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλές ημέρες, για μονοψήφιο κρούσμα.

Στο επιχειρησιακό τμήμα, ανακοινώθηκε η επιβολή περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις των κατοίκων της Ερμιονίδας Αργολίδας, όπου περιλαμβάνεται και το Κρανίδι. Για τις επόμενες 14 ημέρες εν επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί ενώ αναστέλλεται κατ' εξαίρεση η δυνατότητα μετακίνησης για τις περιπτώσεις Β4, Β5, Β6 αλλά και η λειτουργία λαικών κι υπαίθριων αγορών στην περιοχή. Σε καραντίνα με απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τις περιοχές τίθενται επίσης τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι στην Ξάνθη.

Ο Σωτ. Τσιόδρας ανέφερε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την πολιτική ηγεσία για τα μέτρα και τη σταδιακή χαλάρωσή τους, ενώ αύριο θα συνεδριάσει και η αρμόδια επιτροπή επιστημόνων. «Δεν θα θέλαμε να ανακάμψει η πανδημία στη χώρα μας μετά από μία τόσο επιτυχημένη πορεία» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ