Στηρίζουν τα μέτρα οι πολίτες - Σταρ ο Τσιόδρας

Στηρίζουν τα μέτρα οι πολίτες - Σταρ ο Τσιόδρας

Σε... δυσθεώρητα ύψη διαμορφώνεται η δημοτικότητα του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Το σύνολο των θετικών απόψεων για τον καθηγητή που κάθε απόγευμα μας ενημερώνει για την πορεία των κρουσμάτων και τις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός, αγγίζει το 95%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι γυναίκες έχουν θετική άποψη σε ποσοστό 97% για τον Σωτήρη Τσιόδρα έναντι του 92,4% των ανδρών, ενώ σε όλες τις ηλικιακές ομάδες καταγράφεται υψηλή δημοτικότητα με οριακά υψηλότερη -στο 96,5%- στους νέους ηλικίας 17 ως 34 ετών.

Παρόμοια είναι η κατανομή και με βάση τις κομματικές προτιμήσεις των ερωτηθέντων, με το 97,8% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και το 93,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν θετική γνώμη για τον καθηγητή. Από τους ψηφοφόρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τις λιγότερες θετικές γνώμες -81,8%- για τον Σωτ. Τσιόδρα έχουν οι ψηφοφόροι του ΜέΡΑ25.

Το 46,6% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως τα περιοριστικά μέτρα και ο εγκλεισμός στο σπίτι στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας δεν έχει αλλάξει σημαντικά τη ροή της καθημερινότητας, ενώ το 80% χαρακτηρίζει τα μέτρα αναγκαία, το 10,5% ανεπαρκή και το 8,7% υπερβολικά. Με βάση την πολιτική τοποθέτηση, το 25% των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης θεωρεί ανεπαρκή τα μέτρα, ενώ το 30,4% των ψηφοφόρων του ΜέΡΑ25 τα θεωρεί υπερβολικά. Στα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής το ποσοστό όσων θεωρεί αναγκαία τα μέτρα είναι άνω του 78%. Το 75% χαρακτηρίζει ως θετικά τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, το 27% δηλώνει πως δεν έχει ακούσει τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη στήριξη της οικονομίας, ενώ το 51% εκτιμά πως η διαχείριση της κρίσης θα ήταν χειρότερη αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Στο 84,3% διαμορφώνονται οι θετικές γνώμες για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, με 94,9% θετική αξιολόγηση από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και 78,8% από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Από τα υψηλά ποσοστά για τον Ν. Χαρδαλιά εξαίρεση αποτελούν οι ψηφοφόροι του ΜέΡΑ25 όπου οι θετικές γνώμες διαμορφώνονται μόλις στο 45,5%.

Στην πρόθεση ψήφου επιβεβαιώνονται προηγούμενες δημοσκοπήσεις που δίνουν ισχυρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία. Το κυβερνών κόμμα προηγείται με 43,6% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,3%, το Κίνιημα Αλλαγής με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 3,1% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

Δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ