Στους 101 οι θάνατοι από τον κορονοϊό, 25 νέα κρούσματα

Τσιόδρας: Βλέπουμε μείωση των σοβαρών κρουσμάτων αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη

Στους 101 οι θάνατοι από τον κορονοϊό, 25 νέα κρούσματα

Τριψήφιος είναι πλέον ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό Covid-19 στην Ελλάδα, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, άλλοι δύο ασθενείς κατέληξαν, ανεβάζοντας σε 101 τον απολογισμό.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 25 νέα κρούσματα που ανεβάζουν σε 2170 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων. Από αυτά, τα 555 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 869 με άλλο γνωστό κρούσμα.

Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ανέρχεται σε 76 με τον μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Έχουν εξέλθει των ΜΕΘ 27 ασθενείς.

Ο καθηγητής Σωτ. Τσιόδρας ανέφερε πως αυτή τη στιγμή καταγράφεται μείωση των σοβαρών κρουσμάτων. «Για όλα τα κράτη, το επιθυμητό αποτέλεσμα θα ήταν η χρυσή ισορροπία... η χρυσή ισορροπία με την καταγραφή αριθμού λοιμώξεων που θα μπορεί να διαχειριστεί το σύστημα υγείας».

Αναφερόμενος στην πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Τσιόδρας είπε πως «δεν είδαμε απότομη κορυφή... Η νόσος φθίνει... Ελπίζουμε στη διατήρηση των μεγεθών αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια φίλων και συγγενών, ενώ επισήμανε πως τα κοιμητήρια θεωρούνται τόποι λατρείας και για τον λόγο αυτό δεν θα είναι ανοικτά τη Μεγάλη Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ