Κορονοϊός: 77 νέα κρούσματα στους 81 οι θάνατοι

Κορονοϊός: 77 νέα κρούσματα στους 81 οι θάνατοι

Σε 1.832 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Σωτ. Τσιόδρας, ενώ σε 81 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων.

Η άρση των μέτρων είναι μαραθώνιος δεν είναι σπριντ, ελάχιστες χώρες συζητούν για άρση των μέτρων και άλλες όπως η Ιαπωνία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στο Γουχάν η άρση των μέτρων έγινε μετά από τρεις μήνες, τόνισε ο καθηγητής.

Σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός όσων νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας ανέρχεται σε 90.

Για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας συνέστησε προσοχή και όχι εφησυχασμό.

Την ανάγκη εγρήγορσης υπογράμμισε από την πλευρά του και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που ανακοίνωσε επίσης τη λειτουργία του https://covid19.gov.gr όπου θα περιλαμβάνονται χρήσιμες πληροφορίες για την προστασία από τον ιό, συμβουλές και στατιστικά στοιχεία. Τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων θα ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου, τόνισε και πρόσθεσε πως για τα επόμενα βήματα οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τις συστάσεις των ειδικών. Ο Ν. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως σε καραντίνα βρίσκονται 7.000 άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ