Εξι θάνατοι και 99 νέα κρούσματα του κορονοϊού

Εξι θάνατοι και 99 νέα κρούσματα του κορονοϊού

Σε 1.613 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 59 με την προσθήκη έξι νέων απωλειών σήμερα.

Η μέση ηλικία των θυμάτων είναι τα 71 χρόνια, ανέφερε κατά τη σημερινή του ενημέρωση ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά 92 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε σήμερα η λειτουργία πέντε κέντρων υγείας που θα παραμένουν ανοικτά σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και τα οποία θα υποδέχονται ασθενείς με συμπτώματα του κορονοϊού.

Πρόκειται για τα κέντρα υγείας στη Λεωφ. Αλεξάνδρας, στα Καλύβια, στη Ραφήνα, στα καμίνια και στο Περιστέρι.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα πέντε γιατροί, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως επιβάλλονται περιορισμοί στην κυκλοφορία στα παραλιακά μέτωπα της Πάτρας και του Βόλου. Ουσιαστικά οι δύο περιοχές κλείνουν για το κοινό, καθώς θα είναι διαθέσιμες τις καθημερινές μόνο από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, ενώ για το Σαββατοκύριακο θα ισχύει 24ωρη απαγόρευση.

Ερωτηθείς ο Σωτ. Τσιόδας εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για επιτυχή αντιμετώπιση της επιδημίας, τόνισε όμως πως απαιτείται αυξημένη εγρήγορση καθώς ανά πάσα στιγμή η προσπάθεια να ακυρωθεί εξαιτίας της χαλάρωσης κάποιων. «Είμαστε στο τέλος της αρχής» σχολίασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ