Πρεμιέρα του «δελτίου» κυκλοφορίας με... μποτιλιάρισμα

Πρεμιέρα του «δελτίου» κυκλοφορίας με... μποτιλιάρισμα

Με εναέρια και επίγεια μέσα η Ελληνική Αστυνομία ξεκινά την επιτήρηση για την εφαρμογή του περιορισμού της κυκλοφορίας. Με μποτιλιάρισμα ξεκίνησε η ημέρα στην Αθηνών-Λαμίας λόγω των ελέγχων.

Τα drones και τα ελικόπτερα της ΕΛΑΣ πραγματοποιούν διαρκώς περιπολίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ αυξημένη είναι η παρουσία αστυνομικών στους δρόμους σε όλη τη χώρα.

Αυστηροί είναι οι έλεγχοι στα διόδια, όπου όσοι επιχειρήσουν να μετακινηθούν χωρίς άδεια θα υποχρεώνονται σε αναστροφή και στην πληρωμή του προστίμου των 150 ευρώ.

Μάλιστα, από τις πρωινές ώρες διαπιστώνεται εκτεταμένο μποτιλιάρισμα στην Αθηνών - Λαμίας, το οποίο αποδίδεται στους αυξημένους ελέγχους της Τροχαίας κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου και κυρίως στο τμήμα από τις Τρεις Γέφυρες μέχρι την Κηφισιά.

Τα δύο στιγμιότυπα που ακολουθούν δείχνουν την κατάσταση στην κυκλοφορία στον Κηφισό, στις 8 το πρωί και λίγο μετά τις 9:30 όταν η κατάσταση είχε ομαλοποιηθεί σημαντικά.

«Πρόκειται για αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας. Οι ώρες είναι και θα παραμείνουν κρίσιμες. Οι συνεπείς πολίτες που κατανόησαν την ανάγκη περιορισμού των κοινωνικών επαφών, το μόνο που θα δουν να αλλάζει είναι να εφοδιάζονται με την βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας. Μπορούν να κάνουν ό,τι έκαναν μέχρι σήμερα, υπακούοντας στις συμβουλές των ειδικών. Τα μέτρα κρίνονται απαραίτητα γι’ αυτούς που, ακόμη και σήμερα, παρά τα όσα συμβαίνουν, δεν κατανοούν την ανάγκη του αυτοπεριορισμού και της συλλογικής ευθύνης ως συλλογικό μας όπλο για την αναχαίτιση της πανδημίας» είχε δηλώσει χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ