Κοντά στα 500 τα κρούσματα του κορονοϊού - Εκκλήσεις Τσιόδρα για αίμα

Στους εννέα οι νεκροί

Κοντά στα 500 τα κρούσματα του κορονοϊού - Εκκλήσεις Τσιόδρα για αίμα

Σε 495 ανέρχονται τα κρούσματα από τον κορονοϊό Covid-19 στην Ελλάδα, ενώ στη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου τρεις ασθενείς άφησαν την τελευταία τους πνοή, ανεβάζοντας σε εννέα τον συνολικό απολογισμό των νεκρών. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτ. Τσιόδρας έκανε έκκληση για προσφορά αίματος στις κινητές μονάδες και όχι στα νοσοκομεία.

Σχολιάζοντας την αυξημένη κίνηση που σημειώθηκε σήμερα στις δύο μεγάλες εξόδους της Αθήνας ο Σωτ. Τσιόδρας τόνισε πως η κατάστσαση «δεν είναι διακοπές». «Αυτές οι συμεπριφορές υποβαθμίζουν όλη μας την προσπάθεια, αυξάνουν τον κίνδυνο για εμφάνιση της νόσου σε περιοχές που δεν υπάρχει μετάδοση».

Σε περίπου δύο εβδομάδες θα υπάρχει καλύτερη εικόνα για την πορεία της επιδημίας, πρόσθεσε τονίζοντας δύο προτεραιότητες - την προφύλαξη των ομάδων υψηλού κινδύνου και να κολλήσουν ταυτόχρονα όσο το δυνατόν λιγότεροι άνθρωποι.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα της νόσου, ενώ από τα συνολικά 495 τα 84 έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα, ενώ 90 ασθενείς νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 20 διασωληνωμένοι. Ο αριθμός όσων έχουν λάβει εξιτήριο ανέρχεται σε δεκαεννέα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι άνω των 72 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ