Έκρηξη μηχανισμού στο Κολωνάκι - Τραυματίστηκε αστυνομικός

Είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό κουτί έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στη Σκουφά - Εντοπίστηκε από νεωκόρο αλλά εξερράγη στα χέρια αστυνομικού - Τραυματίες και οι δύο - Δεν υπήρξε προειδοποίηση

Έκρηξη μηχανισμού στο Κολωνάκι - Τραυματίστηκε αστυνομικός

Έκρηξη μηχανισμού σημειώθηκε στις 07:10 το πρωί της Πέμπτης στο Κολωνάκι έξω από το ναό του Αγίου Διονυσίου. H βόμβα είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό κουτί στην οδό Σκουφά 34 μπροστά από την εκκλησία. Νεωκόρος που είδε το κουτί στην περίμετρο της εκκλησίας το θεώρησε ύποπτο και κάλεσε στην αστυνομία.

Περιπολικό της Αμεσης Δράσης μετέβη στο σημείο, ενώ ο αστυνομικός που έσπευσε πρώτος στο σημείο πήρε το κουτί και προσπάθησε να το μετακινήσει μαζί με τον νεωκόρο. Εκείνη την ώρα το κουτί εξερράγη, τραυματίζοντας και τους δύο άνδρες.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στα χέρια, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία, ενώ ο νεωκόρος έχει μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και άνδρες της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται στο σημείο. Σημειώνεται πως της έκρηξης δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πατήρ Συμεών ανέφερε ότι υπήρχε ένα μεταλλικό κουτί στην πόρτα του ναού, που έγινε αντιληπτό, όταν ο νεωκόρος άνοιξε τον ναό . Δεν είχε αρχίσει ακόμη η θεία λειτουργία και δεν υπήρχε κόσμος μέσα στο ναό.

«Εχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε ναό στο κέντρο της Αθήνας ανήμερα του Αγίου Στεφάνου από ότι φαίνεται χωρίς προειδοποίηση και αυτό είναι που σοκάρει. Συνήθως πριν από κάποια έκρηξη γίνεται προειδοποιητικό τηλέφωνο», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γ.Γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, μίλησε αμέσως μετά την έκρηξη κάτοικος της περιοχής ο οποίος ήταν κοντά στον ναό την ώρα της έκρηξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ