Πρωινό ξύπνημα

Πρωινό ξύπνημα
Photo by Jessica Ruscello on Unsplash

Eίναι Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, ο ήλιος ανέτειλε στις 7:25 και θα δύσει στις 17:04. Αυτή είναι η 340η ημέρα του χρόνου και απομένουν 19 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.

Καιρός

Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στα ανατολικά και νότια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και με ένταση 7 έως και 8 Μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει το μεσημέρι τους 12 βαθμούς στην Αθήνα, τους 10 στη Θεσσαλονίκη τη Μακεδονία και τη Θράκη, τους 15 στη δυτική Ελλάδα, τους 12 στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και τους 14 με 15 στο Αιγαίο και την Κρήτη

Τι γράφουν οι εφημερίδες

Στα πρωτοσέλιδα υπάρχουν εκτενείς αναφορές στους όρους διανομής του κοινωνικού μερίσματος, στα αναδρομικά, στη 10η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Τι περιμένουμε σήμερα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί για επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα

Συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας για την 10η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Διεθνείς αγορές

Η Wall Street ήταν κλειστή την Τετάρτη λόγω εθνικού πένθους που κηρύχθηκε στις ΗΠΑ για την κηδεία του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου. Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο του Τόκιο με τον Nikkei να υποχωρεί κατά 1,99% στις 21.487 μονάδες, ενώ πτώση 1,59% σημειώνει και το Χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Γιορτάζουν σήμερα

Νίκος, Νίκη

Σαν σήμερα

  • 1865: Το αμερικανικό Κογκρέσο ψηφίζει την κατάργηση της δουλείας
  • 1921: Κήρυξη του ελεύθερου ιρλανδικού κράτους
  • 1925: Έλληνες συνδικαλιστές διατυπώνουν για πρώτη φορά αίτημα για δώρο Χριστουγέννων
  • 1940: Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τους Άγιους Σαράντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ