Πρωινό ξύπνημα

Πρωινό ξύπνημα
Photo by Tim Riesner on Unsplash

Eίναι Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, ο ήλιος ανέτειλε στις 7:22 και θα δύσει στις 17:04. Αυτή είναι η 337η ημέρα του χρόνου και απομένουν 22 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.

Καιρός

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στα νότια και βαθμιαία στα δυτικά με σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Μέχρι 15 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία στην Αττική, 13 στη Θεσσαλονίκη, 18 στο Αιγαίο, 16-17 βαθμούς στην κεντρική και δυτική Ελλάδα και 13 βαθμούς σε Μακεδονία και Θράκη

Τι γράφουν οι εφημερίδες

Η διανομή του κοινωνικού μερίσματος, θέματα συνταξιοδότησης και φορολογίας, οι ζυμώσεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Μαϊου και οι διαδηλώσεις στη Γαλλία βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Τι περιμένουμε σήμερα

Tο Eurogroup συνεδριάζει σήμερα και θα συζητήσει την πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση της Κομισιόν για την πορεία της Ελλάδας, ενώ αναμένεται να εγκρίνει τη μη περικοπή των συντάξεων.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί τα Καλάβρυτα, ενώ στην Αθήνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ξεκινά στο Κατοβίτσε στην Πολωνία η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή με τη συμμετοχή ηγετών από περισσότερες από 25 χώρες.

Γιορτάζουν σήμερα

Γλυκέριος, Γλυκερός

Σαν σήμερα

  • 1907: Αποχή από τα μαθήματα αποφασίζουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαμαρτυρόμενοι για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του μαθήματος της γυμναστικής.
  • 1912: Ναυμαχία της Έλλης, στα Στενά των Δαρδανελλίων μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στόλου.
  • 1944: Αστυνομικές δυνάμεις ανοίγουν πυρ εναντίον διαδήλωσης του ΕΑΜ στο κέντρο της Αθήνας με 33 νεκρούς και 148 τραυματίες, σηματοδοτώντας την έναρξη των Δεκεμβριανών.
  • 1947: Ανεβαίνει στο Μπρόντγουεϊ η θεατρική παράσταση του έργου του Τένεσι Ουίλιαμς “Λεωφορείον ο Πόθος”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ