Πρωινό ξύπνημα

Πρωινό ξύπνημα

Τα σημαντικότερα γεγονότα που περιμένουμε για σήμερα, τι καιρό θα κάνει και σε ποιους θα ευχηθείτε για την ονομαστική τους γιορτή.

Eίναι Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018, ο ήλιος ανέτειλε στις 7:15 και θα δύσει στις 17:06. Αυτή είναι η 330η ημέρα του χρόνου και απομένουν 29 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.

Καιρός

Η “Πηνελόπη” έχει κάνει αισθητή την παρυσία της στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά επηρεάζει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις και η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Τι γράφουν οι εφημερίδες

Πανσπερμία θεμάτων καταγράφεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όπου τα βασικά θέματα είναι τα σχέδια για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τα επιδόματα που θα διανείμει η κυβέρνηση, το ενδεχόμενο εκλογών και η συμφωνία για το Brexit.

Τι περιμένουμε σήμερα

Οι διοικήσεις της Eurobank και της Grivalia ενημερώνουν αναλυτές και επενδυτικό κοινό για τη μεταξύ τους συγχώνευση και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Ο προϋπολογισμός του 2019 εισάγεται προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μεθαύριο Τετάρτη.

Διεθνείς αγορές

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο του Τόκιο, όπου ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,72% και έφτασε τις 21.797,76 μονάδες. Αντίθετα, με αρνητικό πρόσημο είχε κλείσει η περασμένη Παρασκευή στην Wall Street όπου ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,73% και έκλεισε στις 24.285,95 μονάδες.

Γιορτάζουν σήμερα

Σίσσυ, Παρεσσία, Νίκων, Στέργιος, Στέλιος, Στέλλα

Σαν σήμερα

  • 1962: Ξεκινούν οι πρώτες εγγραφές φοιτητών στα ελληνικά Πανεπιστήμια χωρίς την καταβολή διδάκτρων
  • 1983: Μεγάλη ληστεία στο Χίθροου με λεία χρυσό και κοσμήματα σημερινής αξίας περίπου 80 εκατ. λιρών. Δύο μέλη της συμμορίας και ένας συνεργός συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν λίγα χρόνια αργότερα, όμως το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων δεν εντοπίστηκε ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ