Πρωινό ξύπνημα

Πρωινό ξύπνημα

Είναι 23 Νοεμβρίου 2018, η 327η ημέρα του έτους και απομένουν 32 ημέρες ως τα Χριστούγεννα. Ο ήλιος ανέτειλε στις 7:12 και θα δύσει στις 17:07.

Η ημέρα αναμένεται να κινηθεί σε ρυθμούς Black Friday με τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών να δίνουν τον τόνο.

Καιρός

Αναμένονται σποραδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από από βόρειες διευθύνσεις και θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Ως 16 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, 14 στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, 20 στη Δυτική Ελλάδα, το Αιγαίο και την Κρήτη.

Τι γράφουν οι εφημερίδες

Οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες προβάλουν κυρίως τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ενώ οι της αντιπολίτευσης αναλύουν στοιχεία του προϋπολογισμού και τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Αρκετές εφημερίδες κράτησαν χώρο στην πρώτη τους σελίδα για την υπόθεση της καθαρίστριας που καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού.

Διεθνείς αγορές

Η Wall Street παρέμεινε κλειστή χθες λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών, κλειστό είναι σήμερα το Χρηματιστήριο του Τόκιο λόγω αργίας. Συνεχίζονται οι πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου, όπου το μπρεντ έπεσε σε χαμηλό έτους πριν ανακάμψει ελαφρώς και διαμορφωθεί στις ασιατικές αγορές στα 62,10 δολάρια το βαρέλι.

Γιορτάζουν σήμερα

Αμφιλόχιος, Αμφιλοχία, Ελενος, Λένος

Σαν σήμερα

  • 1989: Σχηματίζεται οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ξενοφώντα Ζολώτα
  • 1988: Συλλαμβάνεται στις ΗΠΑ ο Γιώργος Κοσκωτάς
  • 1936: Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού Life στις ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ