Πρωινό ξύπνημα

Πρωινό ξύπνημα

Είναι 22 Νοεμβρίου 2018, η 326η ημέρα του έτους, ο ήλιος ανέτειλε στις 7:14 και θα δύσει στις 17:10. Οι εφημερίδες γράφουν για τον προϋπολογισμό και για τον Γ. Μπουτάρη, ενώ σήμερα όλοι κοιτούν προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Καιρός

Τοπικές βροχές αναμένονται στην ανατολική Ελλάδα κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ οι βοριάδες θα ρίξουν λίγο τη θερμοκρασία που θα φτάσει τους 21 βαθμούς στην Αθήνα, τους 16 στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, τους 22 στα δυτικά και ως και τους 23 στην Κρήτη και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Τι γράφουν οι εφημερίδες

Η κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή έχει την τιμητική της στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων, με τις φιλοκυβερνητικές να προβάλουν τα θετικά μέτρα και τις αντιπολιτευόμενες να μιλούν για προεκλογικού χαρακτήρα παροχές. Από τον κανόνα ξεφεύγουν ωστόσο ορισμένες εφημερίδες, καθώς η Δημοκρατία προτάσσει την έρευνα για το σύστημα ασφαλείας C4I των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρεται στα ανδρομικά και η Καθημερινή επιλέγει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις αυξήσεις των μετακλητών και συμβασιούχων στο Δημόσιο στην περίοδο 2014-2017. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες αναφέρονται στην πρώτη τους σελίδα στην απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μη διεκδικήσει για τρίτη θητεία τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Διεθνείς αγορές

Η χρηματαγορά της Νέας Υόρκης είναι κλειστή σήμερα λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών. Την Τετάρτη ο Dow Jones έχασε μόλις μία μονάδα και έκλεισε τη συνεδρίαση στις 24.464,69 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης NASDAQ έκλεισε στις 6972,25 μονάδες με κέρδη 0,92%.

Με άνοδο έκλεισε την Πέμπτη ο Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Διαμορφώθηκε στις 21.662 μονάδες, με αύξηση 0,72%.

Γίνονται σήμερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η δεξαμενή αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα. Αργότερα στη διάρκεια της ημέρας, ο πρωθυπουργός είνα πιθανό να μιλήσει στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Από οικονομικής πλευράς όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος που θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Γιορτάζουν σήμερα

Βαλεριανός, Βαλεριάνα, Βαλέρια, Βαλέριος, Βαλέρης, Βάλιος, Βάλια, Φιλήμων, Φιλήμονας, Φιλημονή, Φιλημόνα, Φλημόνα, Σεσίλια, Κεκίλια, Κικίλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ