Γκρίνια γερμανικών εφημερίδων: Εδώ κολλάει στη Μαγιόρκα δεν κολλάει;

Γκρίνια γερμανικών εφημερίδων: Εδώ κολλάει στη Μαγιόρκα δεν κολλάει;

Επιχειρηματολογία ανάλογη με εκείνη που έχουμε δει να διατυπώνεται και στην Ελλάδα υιοθετούν γερμανικές εφημερίδες σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας τους να επιτρέψει τα ταξίδια στη... Μαγιόρκα.

Η άρση της απαγόρευσης για ταξίδια στο διάσημο ισπανικό θέρετρο σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, σύμφωνα με σχετικό απόσπασμα που παραθέτει η Deutsche Welle: «Στην Γερμανία απαγορεύεται να πάω για μπραντς με μερικούς φίλους. Αλλά επιτρέπεται να συνωστιστώ με εκατοντάδες αγνώστους στον πρωινό μπουφέ ενός ξενοδοχείου στη Μαγιόρκα. Κι αυτό γιατί η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε ότι η Μαγιόρκα και μερικά άλλα μέρη δεν αποτελούν περιοχές υψηλού κινδύνου. Αμέσως χιλιάδες έσπευσαν να κάνουν κρατήσεις πτήσεων και ξενοδοχείων (...) Κι έτσι στις διακοπές του Πάσχα θα μπορούν εκεί οι να πάνε σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ, αν και στη Γερμανία απαγορεύεται».

Το σχόλιο ασκεί κριτική στην λογική του μαζικού τουρισμού και κλείνει με τις εξής σχέψεις: «Αν η γερμανική κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει τις διακοπές, θα υπήρχαν άλλες, πολύ καλύτερες δυνατότητες: οι διακοπές σε εξοχικά ή το ελεύθερο κάμπινγκ θα ενείχαν πολύ λιγότερους κινδύνους από τις διακοπές σε ξενοδοχείο. Το ίδιο ισχύει και για την εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και για τις ιδιωτικές συναντήσεις στο ύπαιθρο. Το να κλείνεις τα μάτια στο τι κάνουν οι Γερμανοί στο εξωτερικό είναι μια πολύ κακή ιδέα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ