Πάνω από πεντακόσιοι οι νεκροί από τον κορονοϊό

Πάνω από πεντακόσιοι οι νεκροί από τον κορονοϊό

Σε 563 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό, ενώ ξεπερνούν τις 28.000 ο αριθμός των νοσούντων.

Ενα νεογέννητο μωρό στην πόλη Γουχάν είναι ο νεότερος ασθενής του κορονοϊού, ο οποίος ωστόσο δεν δείχνει να “προτιμά” τα μικρά παιδιά. Η μηέτρα του βρέφους είναι φορέας του ιού και είναι πιθανό το παιδί να μολύνθηκε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Οι ιαπωνικές αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν πως θα μειώσουν τον αριθμό των πτήσεων από και προς την Κίνα, ενώ το Πεκίνο σκέφτεται να αναβάλει ακόμα και την επανέναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου λόγω του κορονοϊού. Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως απαγορεύονται από εδώ και στο εξής οι συναθροίσεις, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού. Ήδη η εταιρεία που λειτουργεί στην Κίνα τις αλυσίδες KFC και Pizza Hut ανακοίνωσε πως κλείνει το 30% των καταστημάτων της.

Τα περιοριστικά μέτρα αρχίζουν να γίνονται εμφανή σε κλάδους της οικονομίας. Εκατοντάδες εκατομμύρια πουλερικά στην Κίνα μπορεί να οδηγηθούν στη σφαγή, καθώς οι πτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στον εφοδιασμό με ζωοτροφές.

Η επιδημία αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την κινεζική οικονομία, σχολιάζει σε ανάλυσή της η Moody’s, εκτιμώντας πως θα υπάρξουν επιπτώσεις στην κατανάλωση, τον τουρισμό και τις κατασκευές τόσο στην Κίνα όσο και τον υπόλοιπο κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ