Περισσότεροι από 30 νεκροί μετά τον σεισμό στην Τουρκία

Ετοιμη για παροχή συνδρομής δηλώνει η Ελλάδα

Περισσότεροι από 30 νεκροί μετά τον σεισμό στην Τουρκία

Μεγαλώνει ο απολογισμός των θυμάτων από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το βράδυ της Παρασκευή περιοχές της ανατολικής Τουρκίας.

Η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε το επίκεντρο της 40 χλμ από το Ελαζίγκ της Τουρκίας, ενώ έγινε αισθητή σε Συρία, Γεωργία και Αρμενία. Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της κατάρρευσης κτιρίων, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε περισσότερους από 1.600, από τους οποίους νοσηλεύονται περίπου εκατό.

Τουλάχιστον δέκα κτίρια έχουν καταρρεύσει, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, που ανέφερε επίσης την ανάσυρση 45 ανθρώπων από τα ερείπια, ενώ όσο περνά η ώρα μειώνονται και οι ελπίδες για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Μετά την πρώτη δόνηση που διήρκεσε περίπου 40 δευτερόλεπτα ακολούθησαν 15 σημαντικού μεγέθους μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο στα 5,4 Ρίχτερ.

Τη συμπάθεια του στον πρόεδρο Ερντογάν και τον τουρκικό λαό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως οι ελληνικές ομάδες έρευνες και διάσωσης είναι έτοιμες να προσφέρουν βοήθεια.

Απαντώντας σε ανάλογο μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ευχαρίστησε για την έκφραση αλληλεγγύης και συμπάθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ