Lamborghini Invencible: Στην τελική ευθεία για το πρώτο υβριδικό σούπερ σπορ αυτοκίνητο

Lamborghini Invencible: Στην τελική ευθεία για το πρώτο υβριδικό σούπερ σπορ αυτοκίνητο

Η μάρκα που κατασκευάζει πανάκριβα αυτοκίνητα, έδωσε στη δημοσιότητα δυο νέες δημιουργίες της

Η Lamborghini, προετοιμάζεται για την αποκάλυψη του πρώτου της υβριδικού σούπερ σπορ αυτοκινήτου στην ιστορία της. Το πρόγραμμα της ιταλικής μάρκας προβλέπει ότι η παγκόσμια εμφάνιση του νέου μέλους της γκάμας της θα γίνει σε λίγες εβδομάδες.

Ωστόσο, η μάρκα που κατασκευάζει πανάκριβα αυτοκίνητα, έδωσε στη δημοσιότητα δυο νέες δημιουργίες της, οι οποίες αποτελούν και τον φόρο τιμής που δίνει η φίρμα στον διάσημο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα της.

H ιταλική εταιρεία γιορτάζει το διάσημο ατμοσφαιρικό V12 της με δυο εντυπωσιακές προτάσεις, το κουπέ Invencible και το roadster Auténtica. Δύο ξεχωριστά αυτοκίνητα που αναδεικνύουν το DNA της μάρκας και καθορίζουν νέα διάσταση στην εξατομίκευση, καθώς ο αγοραστής εμπλέκεται από την αρχή στη δημιουργία των μοντέλων, δηλαδή είναι πραγματικά κατά παραγγελία.

«Ο κινητήρας V12 είναι ένας από τους πυλώνες της ιστορίας μας και της επιτυχίας της μάρκας μας», δήλωσε ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini. "Καθώς οδεύουμε προς την υιοθέτηση μιας νέας εποχής υβριδισμού, αυτός είναι ο τρόπος της Lamborghini να γιορτάσει τον ατμοσφαιρικό V12 με δύο μοναδικά οχήματα που αντιπροσωπεύουν την ιδέα μας για αριστεία στην εξατομίκευση."

Τα δύο ξεχωριστά αυτοκίνητα σχεδιάστηκαν από τη Lamborghini Centro Stile. Τα Invencible και Auténtica είναι τα τελευταία αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τη Lamborghini εξοπλισμένα με 12κύλινδρο κινητήρα 6,5 λίτρων τοποθετημένο κατά μήκος στο πίσω μέρος πριν από τη μετάβαση στην υβριδική εποχή. Η τελευταία πράξη στο απερχόμενο σύστημα παραγωγής ενέργειας της Lamborghini V12, αποδίδει 780 ίππους και μέγιστη ροπή 72,8 χλγμ. στις 6.750 σ.α.λ. Συνδυάζεται με επτατάχυτο κιβώτιο ISR. Τα Invencible και Auténtica, εξοπλίζονται με τετρακίνηση και σύστημα δυναμικής διεύθυνσης Lamborghini που ελέγχει και τους τέσσερις τροχούς.

Η Λαμποργκίνι, είναι ιταλική εταιρεία κατασκευής σπορ υπεραυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων (supercars) και γεωργικών τρακτέρ. Η έδρα της είναι στη Σαντ' 'Αγκατα Μπολονέζε, κοντά στη Μόντενα, της Ιταλίας.

Η εταιρεία Lamborghini ιδρύθηκε το 1963 από τον Φερούτσιο Λαμποργκίνι. Το 1963, ο Φερούτσιο Λαμποργκίνι, με απώτερο σκοπό να ανταγωνιστεί τη Ferrari, αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του δημιουργώντας τα δικά του υπεραυτοκινήτα, πετυχαίνοντας τα μοντέλα της Lamborghini να αποτελούν σύμβολα της απόδοσης και του πλούτου.

Μετά από μια δεκαετία ανάπτυξης, το 1973 ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση και η κρίση πετρελαίου. Το 1978 η εταιρεία πτώχευσε, πέρασε αρχικά από τα χέρια Ελβετών επιχειρηματιών για να καταλήξει στην Chrysler η οποία απέτυχε να την κάνει κερδοφόρα. Πουλήθηκε το 1994 σε μια Ινδονησιακή εταιρεία, η οποία με τη σειρά της την μεταπώλησε στην Audi AG, με αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο του 1998 να ενταχθεί στον όμιλο Volkswagen, όπου ανήκει μέχρι σήμερα. Φυσικά, η κατασκευή των Lamborghini συνεχίζει να γίνεται χειροποίητα στο πατρογονικό σπίτι της στην Sant' Agata. Επίσης, σήμερα στην Sant' Agata φιλοξενούνται και τα μουσεία Lamborghini , όπου μπορεί ο καθένας να μάθει για την ιστορία αυτών των υπεραυτοκινήτων και να τα θαυμάσει, καθώς και το μουσείο προς τιμή του εφευρέτη Φερούτσιο Λαμποργκίνι.

Νέα μοντέλα εισήχθησαν στην αγορά από τότε και επέφεραν μεγάλη οικονομική άνθιση για την εταιρεία. Αλλά κοντά στα τέλη της δεκαετίας του 2000 όπου συνέβει η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι πωλήσεις της Lamborghini μειώθηκαν κάτω από το 50%.

Το σήμα της Lamborghini απεικονίζει έναν ταύρο που επιτίθεται και αυτό ήταν μια προσωπική επιλογή του ιδρυτή Φερούτσιο Λαμποργκίνι. Για την ακρίβεια, χρησιμοποίησε το ζώδιό του, που ήταν Ταύρος, καθώς γεννήθηκε στις 28 Απριλίου 1916, ως σήμα για την εταιρεία του. Ταυτόχρονα, για τον ίδιο λόγο, καθιέρωσε εξ αρχής την παράδοση να δίνει στα μοντέλα της εταιρείας ονόματα διάσημων ταύρων, κυρίως από ταυρομαχίες, μια παράδοση που συνεχίζεται από την εταιρεία μέχρι σήμερα. Ειδικότερα όμως το δεύτερο SUV στην ιστορία της φίρμας (μετά την Lamborghini LM002 που είχε παραχθεί από το 1986 έως το 1993 σε μόλις 328 αντίτυπα), το οποίο μπήκε στην παραγωγή τον Φεβρουάριο του 2018, ονομάστηκε Lamborghini Urus, δηλαδή Ούρος, ο πρόγονος της οικόσιτης αγελάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ