Η Stellantis στηρίζει οικονομικά τους υπαλλήλους της

Η Stellantis στηρίζει οικονομικά τους υπαλλήλους της

Η Stellantis θα παράσχει έκτακτη οικονομική υποστήριξη ύψους έως και 1.400 ευρώ στους περισσότερους υπαλλήλους της στη Γαλλία

Η Stellantis προσφέρει στους Γάλλους εργαζόμενους της έκτακτη πληρωμή ως μπόνους για να απαλύνει τα προβλήματα που έχει επιφέρει στην οικονομία της Γαλλίας ο πληθωρισμός.

O πολυεθνικός όμιλος κατασκευής αυτοκινήτων, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2021 βάσει μιας συγχώνευσης 50% - 50% μεταξύ του ιταλο-αμερικανικού ομίλου Fiat Chrysler Automobiles και του γαλλικού ομίλου PSA, ακολουθεί την πολιτική της ανταγωνίστριας αυτοκινητοβιομηχανίας Renault προσφέροντας μπόνους πληθωρισμού στους Γάλλους εργαζόμενους, αναφέρει το Reuters.

Η Stellantis θα παράσχει έκτακτη οικονομική υποστήριξη ύψους έως και 1.400 ευρώ στους περισσότερους υπαλλήλους της στη Γαλλία και θα προωθήσει τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις μέχρι τον Δεκέμβριο για να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι τις αυξανόμενες τιμές, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία μετά από συνομιλίες με τα συνδικάτα.

Λόγω του πληθωρισμού οι εταιρείες σε όλη την ήπειρο αντιμετωπίζουν τον προβληματισμό των εργαζόμενων σχετικά με τις πρωτοφανείς αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών.

Η βοήθεια της Stellantis θα περιλαμβάνει εφάπαξ πληρωμή μπόνους και τη δυνατότητα μετατροπής τριών ημερών άδειας σε εργασία με υπερωρίες, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Οι υπερωρίες θα καταβληθούν σε μετρητά χρήματα.

Περίπου το 60% των εργαζομένων δικαιούται τη μέγιστη στήριξη, ενώ το 20% θα δικαιούται βοήθεια ύψους 1.100 ευρώ. Το 20% των εργαζομένων με τις μεγαλύτερες απολαβές δεν θα λάβει τίποτα.

«Οι προτάσεις που έγιναν από τη διοίκηση και κοινοποιήθηκαν στους κοινωνικούς εταίρους καθιστούν δυνατή την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων μας πάνω από το επίπεδο του πληθωρισμού», δήλωσε ο Bruno Bertin, διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στη Stellantis.

Η ανταγωνιστική γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault πρόσφερε την περασμένη εβδομάδα στο προσωπικό της πάνω από 1.000 ευρώ σε έκτακτες πληρωμές.

Οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις αρχές του 2023 θα συνεχιστούν τον Δεκέμβριο, είπε ο εκπρόσωπος.

Το CFDT, ένα από τα πιο μετριοπαθή συνδικάτα της Γαλλίας, απάντησε λέγοντας ότι οι εφάπαξ πληρωμές δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα της μείωσης της αγοραστικής δύναμης και ότι οι μισθοί πρέπει να βελτιωθούν. Η CFDT είπε ότι θέλει οι συζητήσεις για τους μισθούς να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

Η Stellantis N.V. είναι ένας πολυεθνικός όμιλος κατασκευής αυτοκινήτων, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2021 βάσει μιας διασυνοριακής συγχώνευσης 50% - 50% μεταξύ του ιταλο-αμερικανικού ομίλου Fiat Chrysler Automobiles και του γαλλικού ομίλου PSA. Έχει την έδρα του στο 'Αμστερνταμ της Ολλανδίας. Από τον Μάιο του 2021, η Stellantis είναι η έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως (πίσω από τον όμιλο Volkswagen, την Toyota, την Renault - Nissan - Mitsubishi Alliance, την General Motors και την Hyundai Motor Group). Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Μιλάνο Borsa Italiana, στο χρηματιστήριο του Παρισιού και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η κύρια δραστηριότητα του Stellantis είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η κατασκευή και η πώληση αυτοκινήτων των (με αλφαβητική σειρά) Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram και Vauxhall. Ο όμιλος Stellantis έχει 300.000 υπαλλήλους, με παρουσία σε περισσότερες από 130 χώρες και με εγκαταστάσεις παραγωγής σε 30 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ