Αγωγή κατά BMW και Mercedes-Benz για το κλίμα

 Αγωγή κατά BMW και Mercedes-Benz για το κλίμα

Περιβαλλοντολογική οργάνωση ζητά μια φιλική προς το κλίμα αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων

Η γερμανική περιβαλλοντολογική οργάνωση «Umwelthilfe» κατέθεσε τις προαναγγελθείσες αγωγές της για την προστασία του κλίματος κατά των κατασκευαστών αυτοκινήτων BMW και Mercedes-Benz ζητώντας την φιλική προς το κλίμα αναδιοργάνωσή τους και ιδίως την κατασκευή αυτοκινήτων τα οποία εκπέμπουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακος.

Με τις αγωγές τις οποίες κατέθεσε στα αρμόδια Πρωτοδικεία του Μονάχου και της Στουτγκάρδης η περιβαλλοντολογική οργάνωση ζητά μια φιλική προς το κλίμα αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων ιδίως διά της δραστικής μείωσης των εκπομπών CO2 των οχημάτων τους, εξήγησε η «Umwelthilfe» στο Βερολίνο.

Ένας δικηγόρος της οργάνωσης είπε στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» ότι «οι αγωγές κατατέθηκαν χθες. Είμαι πεπεισμένος ότι η προφορική διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορούσε να ξεκινήσει το επόμενο έτος. Μια άλλη αγωγή εναντίον της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Wintershall βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας, αλλά θα ασκηθεί επίσης και αυτή σύντομα στο Πρωτοδικέιο του Κάσελ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ