Οι τελικές αποφάσεις: τι θα πληρώσουμε το 2017 για τέλη κυκλοφορίας

Οι τελικές αποφάσεις: τι θα πληρώσουμε το 2017 για τέλη κυκλοφορίας
 Να μην γίνουν «βεβιασμένες τροποποιήσεις» στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν πριν από λίγο.

Με την ίδια ανακοίνωση το υπ Οικ, υπόσχεται μηχανισμό αυτόματης μείωσης των τελών κυκλοφορίας ανά έτος με τη χρήση συντελεστή παλαιότητας. Προφανώς, αυτός ο μηχανισμός δεν μπορεί να είναι έτοιμος μέσα στα επόμενα 24ωρα οπότε φαίνεται ότι οδεύουμε στο να διατηρηθούν τα τέλη του 2017 στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2016.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι : «Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των δεδομένων για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π. χ με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).

Με τον τρόπο αυτό:

-Θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας.
-Θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.
-Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.

Όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 -αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια- κρίθηκε σκόπιμο να μη γίνουν αυτή τη στιγμή βεβιασμένες τροποποιήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ