Απόσυρση αυτοκινήτων τέλος.. έρχεται η επιδότηση στα φθηνά ΙΧ

Απόσυρση αυτοκινήτων τέλος.. έρχεται η επιδότηση στα φθηνά ΙΧ
Το ενδεχόμενο επιδότησης στην αγορά μικρών και οικονομικών αυτοκινήτων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών αποσκοπώντας να βάλει «φρένο» στο μέτρο της απόσυρσης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις προθέσεις του για αλλαγές στην φορολογία των αυτοκινήτων περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση του συστήματος απόσυρσης μέσω της επιδότησης οχημάτων με χαμηλή τιμή αγοράς.

Σήμερα η απόσυρση συνεπάγεται έκπτωση ή ακόμη και απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης για το καινούργιο αυτοκίνητο έως 1.929 κ.ε. που θα αντικαταστήσει παλαιό (με πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα έως τις 31/12/2001), ανεξαρτήτως της τιμής αγοράς. Η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών παραπέμπει σε περιορισμό του μέτρου στα φθηνά αυτοκίνητα με το όριο της αξίας όμως να μην έχει καθοριστεί.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου επισημαίνουν ότι ο ισχύων τρόπος με τον οποίο γίνεται η απόσυρση είναι ιδιαιτέρως αποδοτικός και αποτέλεσε στην πραγματικότητα τη «σανίδα σωτηρίας» για την αγορά αυτοκινήτου.

Τούτο φαίνεται και από τα ακόλουθα στοιχεία: το 2014, το 79,6% των αυτοκινήτων που αποσύρθηκαν μετατράπηκε σε αγορά νέων αυτοκινήτων, ενώ από τις αρχές του τρέχοντος έτους έως και τις 17 Μαΐου 2015 το αντίστοιχο ποσοστό είναι 84,7%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ