Toyota: Ανεστάλει η παραγωγή και στα 14 εγχώρια εργοστάσια συναρμολόγησης

 Toyota: Ανεστάλει η παραγωγή και στα 14 εγχώρια εργοστάσια συναρμολόγησης

Βλάβη συστήματος που εμποδίζει την Toyota να παραγγείλει ανταλλακτικά - Την Τετάρτη η επαννεκίνηση

 

 

Η Toyota Motor θα επανεκκινήσει τη λειτουργία της στα εργοστάσια συναρμολόγησης της στην Ιαπωνία την Τετάρτη, αφού μια δυσλειτουργία του συστήματος παραγωγής σταμάτησε την εγχώρια παραγωγή στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Η Toyota θα συνεχίσει να λειτουργεί σε 25 γραμμές παραγωγής δώδεκα εργοστασίων στην εγχώρια αγορά της από το πρωί της Τετάρτης, ανέφερε.

Η εταιρεία συνεχίζει να διερευνά την αιτία της βλάβης, η οποία είπε ότι δεν οφειλόταν σε κυβερνοεπίθεση και την εμπόδισε να παραγγείλει εξαρτήματα.

Τα εργοστάσια μαζί αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η εγχώρια παραγωγή της Toyota είχε σημειώσει ανάκαμψη μετά από μια σειρά περικοπών παραγωγής που κατηγόρησε τις ελλείψεις ημιαγωγών. Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 29% τον Ιανουάριο-Ιούνιο, η πρώτη τέτοια αύξηση σε δύο χρόνια.
Η παραγωγή της στην Ιαπωνία ήταν κατά μέσο όρο περίπου 13.500 οχήματα ημερησίως το πρώτο εξάμηνο του έτους, έδειξαν οι υπολογισμοί του Reuters. Αυτό εξαιρεί οχήματα από τις ομαδικές αυτοκινητοβιομηχανίες Daihatsu και Hino.

Οι λειτουργίες διακόπηκαν για μια μέρα πέρυσι όταν ένας προμηθευτής υπέστη κυβερνοεπίθεση, εμποδίζοντας την ικανότητα της Toyota να παραγγέλνει ανταλλακτικά. Η Toyota επανέλαβε τη λειτουργία της χρησιμοποιώντας ένα εφεδρικό δίκτυο.
Οι αναλυτές είπαν ότι η Toyota θα μπορούσε να δοκιμαστεί ως προς την αναπλήρωση της χαμένης παραγωγής κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας, όπως η εκτέλεση επιπλέον βάρδιων.
Το περιστατικό της Τρίτης είχε επίσης αρνητικό αποτέλεσμα. Η εταιρεία του ομίλου Toyota Industries δήλωσε ότι ανέστειλε εν μέρει τις εργασίες σε δύο εργοστάσια κινητήρων λόγω του σφάλματος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Toyota είναι πρωτοπόρος της διαχείρισης αποθεμάτων έγκαιρα, η οποία κρατά χαμηλά το κόστος, αλλά σημαίνει ότι οι κραδασμοί της εφοδιαστικής αλυσίδας θέτουν σε κίνδυνο την παραγωγή.

Ενώ η αιτία της τελευταίας δυσλειτουργίας ήταν ασαφής, η Ιαπωνία βρίσκεται σε επιφυλακή τις τελευταίες ημέρες, καθώς επιχειρήσεις και κυβερνητικά γραφεία ανέφεραν παρενοχλητικές τηλεφωνικές κλήσεις.

Η κυβέρνηση είπε ότι οι κλήσεις ήταν πιθανόν από την Κίνα και σχετίζονται με την απελευθέρωση από την Ιαπωνία επεξεργασμένου ραδιενεργού νερού από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η τιμή της μετοχής της Toyota έκλεισε με πτώση 0,21% στα 2.431,5 γεν αφού πέρασε μεγάλο μέρος του πρωινού σε αρνητικό έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ