Lamborghini: Στόχος οι 10.000 πωλήσεις φέτος, λέει ο CEO

  Lamborghini: Στόχος οι 10.000 πωλήσεις φέτος, λέει ο CEO

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6,7% το πρώτο εξάμηνο στα 1,42 δισ. ευρώ - Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,2% το πρώτο εξάμηνο στα 456 εκατ. ευρώ

 

Η Lamborghini θα μπορούσε να πουλήσει 10.000 αυτοκίνητα φέτος για πρώτη φορά, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, καθώς η κατασκευάστρια πολυτελών σπορ αυτοκινήτων ανέφερε αύξηση στα κέρδη και τα έσοδα για το πρώτο εξάμηνο.

Η ιταλική μάρκα, θυγατρική της γερμανικής Volkswagen πούλησε 5.341 αυτοκίνητα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, σημειώνοντας αύξηση 4,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η μεγαλύτερη αγορά τους, με 1.625 παραδόσεις.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Stephan Winkelmann είπε ότι δεν ήταν εύκολο να γίνουν προβλέψεις λόγω των αβεβαιοτήτων της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων υλών, αλλά πρόσθεσε ότι η πώληση 10.000 αυτοκινήτων φέτος ήταν ένας «εφικτός στόχος».

«Δεν είναι κάτι που είμαστε υποχρεωμένοι να επιτύχουμε, αλλά είναι σημαντικό να δείξουμε ποια είναι η υγεία της εταιρείας και πόσο μεγάλη είναι η προθυμία (των πελατών) να αγοράσουν τα αυτοκίνητά μας», είπε ο Winkelmann.

Υποστηριζόμενη από την επιτυχία του SUV της Urus, το οποίο κοστίζει περίπου 200.000 ευρώ προ φόρων, η Lamborghini έχει επεκτείνει τα τελευταία χρόνια την παραγωγή της, βασιζόμενη στη σταθερή ζήτηση από τους πλούσιους λάτρεις των αυτοκινήτων. Παρέδωσε πάνω από 9.200 οχήματα το 2022.
Η ανταγωνιστική Ferrari, της οποίας η έδρα απέχει λιγότερο από 40 χιλιόμετρααπέστειλε περισσότερα από 13.200 αυτοκίνητα πέρυσι.

Το πρώτο εξάμηνο, τα έσοδα της Lamborghini αυξήθηκαν κατά 6,7% στα 1,42 δισ. ευρώ και τα λειτουργικά της έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,2% στα 456 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Lamborghini επενδύει 1,9 δισ. ευρώ έως το 2027 στη στροφή της στα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά αναμένονται περαιτέρω επενδύσεις.


Η αυτοκινητοβιομηχανία νωρίτερα φέτος παρουσίασε το πρώτο της plug-in υβριδικό μοντέλο, το Revuelto, προσθέτοντας στο 10κύλινδρο σπορ αυτοκίνητο Huracan και το Urus στην τρέχουσα γκάμα του. Η γκάμα πρόκειται να γίνει εξ ολοκλήρου υβριδική την επόμενη χρονιά με τη νέα Urus και ένα νέο σπορ αυτοκίνητο να αντικαθιστά τη Huracan.

Η Lamborghini σχεδιάζει να λανσάρει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο το 2028 - τρία χρόνια μετά το πρώτο που είχε υποσχεθεί η Ferrari - ακολουθούμενο από μια έκδοση μπαταρίας της Urus το 2029.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε εκεί την κατάλληλη στιγμή, όταν ξέρουμε ότι είμαστε στα καλύτερά μας και η αγορά είναι έτοιμη», είπε ο Winkelmann.

Πρόσθεσε ότι η χρήση των λεγόμενων e-fuels ήταν μια επιλογή, αλλά μόνο για τα μοντέλα σπορ αυτοκινήτων της μάρκας. Ωστόσο, οι όποιες αποφάσεις σχετικά με πιθανά μοντέλα με ηλεκτρονικό καύσιμο για την επόμενη δεκαετία θα εξαρτηθούν από τις μελλοντικές ρυθμίσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου, όχι μόνο στην Ευρώπη, είπε ο Winkelmann.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ