Υπ. Εργασίας: Καμία μεταβολή στα όσα ήδη γνωρίζουν οι συνταξιούχοι

Υπ. Εργασίας: Καμία μεταβολή στα όσα ήδη γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Η συντονισμένη επιχείρηση για τη δημιουργία κλίματος πανικού και ανησυχίας στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους συνεχίζεται. Την τελευταία μόνο εβδομάδα, σειρά δημοσιευμάτων εμφάνισε παραπλανητική εικόνα «κατάρρευσης» για ταμεία όπως το ΕΤΕΑ και το ΙΚΑ, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Σήμερα, δημοσιεύματα παρουσιάζουν ως αρνητική είδηση την έκδοση της εγκυκλίου από το ΓΛΚ με τις οδηγίες εφαρμογής για τις συνταξιοδοτικές διατάξεις του N. 4387/16 που αφορούν τις συντάξεις του δημοσίου ενώ, ταυτόχρονα, εμφανίζουν εικόνα δήθεν καταστροφής γράφοντας περί "εγκυκλίου-βόμβας" και μειώσεων των συντάξεων έως και 26%!

Αντιθέτως, η εγκύκλιος συμβάλλει στην επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που είχαν προκύψει όπως για παράδειγμα στην απόδοση προσωρινής σύνταξης ενώ εξειδικεύει τις ευνοϊκές μέριμνες που αφορούν τους ένστολους.

Όλες οι διατάξεις που αναφέρονται στα δημοσιεύματα και περιέχονται στην εγκύκλιο, έχουν ψηφιστεί και δημοσιευθεί από τις 12 Μαΐου και είναι οι αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν και για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης του υπουργείου Εργασίας, γνωστές σε όλους τους ενδιαφερόμενους από τον Μάιο! Η εγκύκλιος παρέχει απλώς ερμηνευτικές οδηγίες εφαρμογής, οπότε καμία μεταβολή δεν υπάρχει στα όσα ήδη γνωρίζουν οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι του δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ