Έρχεται έκτακτη εισφορά για τους συνταξιούχους - Ποιοι κινδυνεύουν

Έρχεται έκτακτη εισφορά για τους συνταξιούχους - Ποιοι κινδυνεύουν
Με βάση το νέο σχέδιο που εξετάζουν στην κυβέρνηση, θα επιβληθεί μια νέου είδους έκτακτη εισφορά η οποία θα είναι κλιμακωτή.

Ετσι θα πρέπει να θεωρούνται βέβαιες οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, ενώ αναμένεται να μειωθεί δραματικά και το πλαφόν στο ανώτατο ποσό που λαμβάνουν όσοι δικαιούνται περισσότερες από μία συντάξεις.

Ωστόσο βάσει των απαιτήσεων των δανειστών και έτσι όλα δείχνουν ότι υπάρχει πιθανότητα περικοπών και στις κύριες από τα 1.000 ευρώ και πάνω.

Το ανώτατο πλαφόν για κύρια σύνταξη με βάση το ίδιο σενάριο μειώνεται από τα 2.772 ευρώ στα 2.200, ενώ τελικά οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις αναμένεται να κυμανθούν κοντά στο 7% και θα αφορούν στις συντάξεις άνω των 170 ευρώ το μήνα.

Μεγάλη θα είναι η απώλεια για τους ασφαλισμένους του δημοσίου, εδώ το σενάριο λέει ότι οι 280.000 δικαιούχοι του μερίσματος θα δουν απώλεια από 30% ως και άνω του 40% ανάλογα με το ποσό που λαμβάνουν.

Την ίδια ώρα βέβαιη θεωρείται η μείωση σε ποσοστό 15% στο εφάπαξ που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Τράπεζες, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

«Κλειδώνει» η εθνική σύνταξη

Ολόκληρη την εθνική σύνταξη θα λαμβάνει μόνο όποιος έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 20 έτη ασφάλιση.

Για όσους έχουν 15 έτη θα υπάρχει μείωση του ποσού η οποία θα είναι κλιμακωτή.

Από τα 15 ως τα 19 έτη θα υπάρχει μια μικρή αύξηση ανά έτος και ολόκληρη η σύνταξη θα λαμβάνεται μόνο με τη συμπλήρωση του 20ου έτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ