Νέο ασφαλιστικό ετοιμάζει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση - Τι περιλαμβάνει

Νέο ασφαλιστικό ετοιμάζει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση - Τι περιλαμβάνει
Σε άτυπη συνάντηση με δημοσιογράφους ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό η επιστροφή στο παρελθόν δεν είναι στόχος της κυβέρνησης.

Η πρότασή του για το νέο ασφαλιστικό είναι, όπως είπε, ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού, ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες καθώς θα πρέπει πρώτα νασυζητηθεί στο κυβερνητικό συμβούλιο.

Μεταξύ άλλων, η πρόταση περιλαμβάνει ενοποιήσεις Ταμείων - και κύριας ασφάλισης και επικουρικών, εξομοίωση των εισφορών στα ασφαλιστικά Ταμεία, διασφάλιση των κατώτατων συντάξεων και στήριξη των πιο ευπαθών ομάδων.

Για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είπε ότι αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα, κάτι που δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA", σημειώνοντας ότι η ρήτρα "είναι στα χαρτιά", μέχρι να βρεθούν ισοδύναμα.

Το χρονοδιάγραμμα είναι, πάντως, πιεστικό, καθώς μέχρι τις 15 Οκτωβρίου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει καταλήξει στις ολοκληρωμένες προτάσεις της για το ασφαλιστικό.

Στο πεδίο των εργασιακών υπάρχουν τρία “αγκάθια”, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος.

πηγή: Megatv

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ