Διαβεβαίωση Στρατούλη: Στην ώρα τους, χωρίς μειώσεις οι συντάξεις Ιουνίου

Διαβεβαίωση Στρατούλη: Στην ώρα τους, χωρίς μειώσεις οι συντάξεις Ιουνίου
Ικανοποιημένος με την εικόνα των εσόδων Μαΐου στο ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικής ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης μετά την καθιερωμένη συσκεψη που είχε με τις διοικήσεις των δύο ταμείων ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι στο τέλος μήνα οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά και στην ώρα τους χωρίς μειώσεις.


«Συνεχίζουμε να μην εφαρμόζουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» τόνισε ο κ. Στρατούλης, ενώ ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θαχρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση.

«Θα έχουμε την προβλεπόμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, διότι τα έσοδά τους τις τελευταίες ημέρες, αλλά και η εκτίμησή μας για τις επόμενες , πάνε πάρα πολύ καλά, ενώ η εκτίμηση μόνο για το ΙΚΑ είναι ότι θα έχει έσοδα το Μάιο πάνω από 900 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο υπουργός.

Πάντως, σε ό,τι αφορά το ΕΤΕΑ εκτός από τον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ που ζήτησαν βοήθεια, μπορεί να χρειαστούν 10 με 11 εκατομμύρια , τα οποία θα τα καλύψει το ΙΚΑ έναντι οφειλών που έχει στο ΕΤΕΑ. Ο κ. Στρατούλης σημείωσε ωστόσο ότι ότι μπορεί να μη χρειαστεί και αυτό, γιατί τα έσοδα πάνε πολύ καλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ