Έτσι θα πάρουν τις αποζημιώσεις τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα κουρέματα 12 μηνών

Δεύτερη ευκαιρία στους ιδιοκτήτες που έκαναν λάθη - Ατομικές ειδοποιήσεις στους ιδιοκτήτες - Παρατάσεις για τις δηλώσεις COVID Ιανουαρίου

Έτσι θα πάρουν τις αποζημιώσεις τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα κουρέματα 12 μηνών

Τάξη σε ένα από τα πιο δαιδαλώδη μέτρα στήριξης επιχειρεί να βάλει η ΑΑΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών με ένα πακέτο έξι παρεμβάσεων. Το θέμα αφορά στα ενοίκια που κουρεύτηκαν υποχρεωτικά και στις αποζημιώσεις που (δεν) πήραν οι ιδιοκτήτες πολλές φορές για ασήμαντη αφορμή. Η επίλυση του προβλήματος που έχει προκαλέσει χιλιάδες παράπονα, θα επέλθει με την υλοποίηση ενός σχεδίου έξι σημείων το οποίο έχει ως εξής: 

  • Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ δόθηκε παράταση για τις δηλώσεις COVID μηνός Ιανουαρίου μέχρι τις 10/3/2021. Κανονικά η προθεσμία έληγε χθες 01/03
  • Μέχρι τις 9/3/2021 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκ νέου επεξεργασία των Δηλώσεων COVID Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020, λαμβάνοντας υπόψη τις τροποποιήσεις των σχετικών αποφάσεων. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα γίνουν στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις κατόπιν υποδείξεων των φορέων με στόχο να περιοριστεί ο κατάλογος των ιδιοκτητών που δεν έχουν λάβει τα χρήματά τους. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα:
  • Για τους δικαιούχους, θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματική πληρωμή για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
  • Για τους λοιπούς ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις COVID, θα αποσταλεί από την ΑΑΔΕ ενημέρωση σχετικά με τους λόγους, για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η δήλωσή τους.
  • Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, η ΑΑΔΕ θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων COVID, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν σφάλματα για τους μήνες Μάρτιο 2020 – Δεκέμβριο 2020. Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες που τυχόν δεν επικαιροποίησαν τις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μέχρι 15/2/2021, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να το πράξουν χωρίς πρόστιμο.
  • Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των δηλώσεων COVID για τα μισθώματα μηνός Φεβρουαρίου 2021.
  • Μέχρι τις 16/3/2021, αναμένεται να έχουν διενεργηθεί περαιτέρω συμψηφισμοί με φορολογικές υποχρεώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020.
  • Η πρώτη πληρωμή για τα μισθώματα Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ