Φοιτητική στέγη: Που κυμαίνονται οι τιμές των ενοικίων – Σχετικός πίνακας

Φοιτητική στέγη: Που κυμαίνονται οι τιμές των ενοικίων – Σχετικός πίνακας


Το κυνήγι της αναζήτησης στέγης για όσους έχουν πετύχει την εισαγωγή τους σε σχολή που βρίσκεται σε πόλη εκτός της κύριας κατοικίας τους έχει ήδη ξεκινήσει.

Το τσουνάμι των βραχυχρόνιων μισθώσεων, Airbnb, έχει αφανίσει τα προς διάθεση ακίνητα, ειδικά στις μεγάλες φοιτητουπόλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου Spitogatos.gr, οι τιμές φέτος είναι αυξημένες, σε σχέση με πέρυσι, κατά περίπου 17% στην Αθήνα, κατά 14% στη Θεσσαλονίκη και κατά περίπου 6% στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ σε ορισμένες τουριστικές περιοχές η αύξηση είναι πολύ μεγαλύτερη.

Η χαμηλότερη μέση τιμή ενοικίασης σε περιοχές γύρω από τα πανεπιστήμια καταγράφεται στη Νίκαια 5,5 ευρώ ανά τετραγωνικό, ενώ αυξήσεις καταγράφονται σε όλες τις συνοικίες της πρωτεύουσας που συνήθως φιλοξενούν φοιτητές.

Στο Παγκράτι, για παράδειγμα, η μέση τιμή έχει αυξηθεί από 6,2 ευρώ ανά τ.μ. πέρυσι σε 7,6 ευρώ ανά τ.μ. φέτος. Αυξήσεις καταγράφονται και στην Θεσσαλονίκη. Στο Ηράκλειο οι τιμές έχουν φτάσει τα 7 ευρώ ανά τ.μ. από 5,9 ανά τ.μ πέρυσι.

Στο Ρέθυμνο οι τιμές στις φοιτητικές κατοικίες φέτος είναι στα 9,5 ευρώ ανά τ.μ., με τη μέση τιμή να φθάνει τα 371 ευρώ, από 6 ευρώ ανά τ.μ. πέρυσι και 289 ευρώ μέσο μηνιαίο ενοίκιο, ενώ στα Χανιά, η μέση τιμή ανά τ.μ. είναι στα 8,5 ευρώ ανά τ.μ. από 7,2 ευρώ ανά τ.μ. το ίδιο διάστημα του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ